Przejdź do menu Przejdź do treści Przejdź do kontaktu
  • A
  • A+
  • A++
facebook linked in flaga polski  flaga polski
  • Strona Główna
  • Aktualności
  • O BCU
    • Ogólne informacje
    • Co nas wyróżnia?
    • Kogo szkolimy?
    • Obszary działalności
    • Rada BCU
    • Opinie i recenzje
    • Artykuły
    • Konkurs
    • Baza wiedzy BCU
    • Turniej kulinarny
    • Turniej kelnerski
  • Szkolenia
    • Rodzaje szkoleń
    • Harmonogram szkoleń
    • Rekrutacja
    • Relacje z przeprowadzonych szkoleń
  • Zgłoszenie na szkolenie
  • Kontakt
  • Strona Główna
  • Aktualności
  • O BCU
    • Ogólne informacje
    • Co nas wyróżnia?
    • Kogo szkolimy?
    • Obszary działalności
    • Rada BCU
    • Opinie i recenzje
    • Artykuły
    • Konkurs
    • Baza wiedzy BCU
    • Turniej kulinarny
    • Turniej kelnerski
  • Szkolenia
    • Rodzaje szkoleń
    • Harmonogram szkoleń
    • Rekrutacja
    • Relacje z przeprowadzonych szkoleń
  • Zgłoszenie na szkolenie
  • Kontakt
Strona główna
  1. Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie
  2. O BCU
  3. Artykuły
  4. Podstrony

Podstrony

Obszar I: działalność edukacyjno-szkoleniowa

Działalność BCU umożliwia uzyskiwanie, uzupełnienie wiedzy, umiejętności i kwalifikacji zawodowych lub zmianę kwalifikacji zawodowych następującym grupom odbiorców:

  • Osobom dorosłym (z wyłączeniem nauczycieli kształcenia zawodowego), które będą miały możliwość skorzystania z dwóch form kształcenia, tj.: co najmniej 30 godzinnych szkoleń zawodowych, kończących się branżowym certyfikatem umiejętności oraz 120 godzinnych kursów zakończonych wydanym certyfikatem kwalifikacji z zakresu edukacji pozaformalnej (sektorowej),

  • Osobom młodym: uczniom, którzy będą mogli skorzystać z co najmniej 15 godzinnych branżowych szkoleń zawodowych z zaświadczeniem o ukończeniu szkolenia branżowego,

  • Nauczycielom kształcenia zawodowego, którym zaoferowane zostaną co najmniej 15 godzinne szkolenia branżowe, kończące się wydaniem zaświadczenia o ukończeniu szkolenia branżowego.

W szkoleniach i kursach stacjonarnych, realizowanych w Branżowym Centrum Umiejętności udział weźmie co najmniej  540 osób (w tym 378 kobiet i 162 mężczyzn). Dodatkowo w trybie zdalnym,
z wykorzystaniem platformy zdalnego uczenia się, zostaną zrealizowane szkolenia i kursy dla co najmniej 100 osób. W programie każdego ze szkoleń i kursów uwzględnione zostaną zagadnienia dotyczące cyfrowej oraz zielonej transformacji.

Z inicjatywy BCU, do Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji włączona zostanie jedna nowa kwalifikacja z zakresu edukacji pozaformalnej (sektorowa), odpowiadająca na potrzeby dziedziny gastronomia i kelnerstwo. Dla nowej kwalifikacji, Stowarzyszenie „Polska Akademia Sztuki Kulinarnej" pełnić będzie funkcję instytucji certyfikującej.

Branżowe Centrum Umiejętności prowadzić będzie również ośrodek egzaminacyjny w zakresie egzaminów zawodowych lub innych egzaminów właściwych dla dziedziny gastronomia i kelnerstwo.

 

 

Slide
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej
z wykorzystaniem nowoczesnych trendów


Termin szkolenia: 15.05.2025 r. – 17.05.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej
z wykorzystaniem nowoczesnych trendów


Termin szkolenia: 12.05.2025 r. – 14.05.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej
z wykorzystaniem nowoczesnych trendów


Termin szkolenia: 28.04.2025 r. – 29.04.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przyrządzanie kawy i koktajli z wykorzystaniem nowoczesnych technik

Termin szkolenia: 14.04.2025 r. – 16.04.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej
z wykorzystaniem nowoczesnych trendów


Termin szkolenia: 07.04.2025 r. – 09.04.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 02.04.2025 r. – 03.04.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej
z wykorzystaniem nowoczesnych trendów


Termin szkolenia: 28.03.2025 r. – 30.03.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przygotowanie pizzy włoskiej w oparciu
o najnowsze trendy


Termin szkolenia: 24.03.2025 r. – 26.03.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla dorosłych pn.
Zaawansowane obsługiwanie gości restauracji.

Termin szkolenia: 10.03.2025 r. – 12.03.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 10.03.2025 r. – 11.03.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przyrządzanie kawy i koktajli z wykorzystaniem nowoczesnych technik

Termin szkolenia: 05.03.2025 r. – 07.03.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej
z wykorzystaniem nowoczesnych trendów


Termin szkolenia: 28.02.2025 r. – 02.03.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przygotowanie pizzy włoskiej w oparciu
o najnowsze trendy


Termin szkolenia: 24.02.2025 r. – 26.02.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla nauczycieli pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej
z wykorzystaniem nowoczesnych trendów


Termin szkolenia: 20.02.2025 r. – 21.02.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla dorosłych pn.
Zaawansowane obsługiwanie gości restauracji.

Termin szkolenia: 17.02.2025 r. – 19.02.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 17.02.2025 r. – 19.02.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przyrządzanie kawy i koktajli z wykorzystaniem nowoczesnych technik

Termin szkolenia: 10.02.2025 r. – 12.02.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 28.01.2025 r. – 30.01.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przygotowanie pizzy włoskiej w oparciu o najnowsze trendy

Termin szkolenia: 23.01.2025 r. – 25.01.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 20.01.2025 r. – 22.01.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla nauczycieli pn.
Przygotowywanie deserów restauracyjnych

Termin szkolenia: 16.01.2025 r. – 17.01.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przyrządzanie kawy z wykorzystaniem technik art-cafe

Termin szkolenia: 13.01.2025 r. – 15.01.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 13.01.2025 r. – 15.01.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 07.01.2025 r. – 08.01.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przyrządzanie kawy z wykorzystaniem technik art-cafe

Termin szkolenia: 09.12.2024 r. – 11.12.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla nauczycieli pn.
Przygotowywanie deserów restauracyjnych

Termin szkolenia: 07.12.2024 r. – 08.12.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 02.12.2024 r. – 04.12.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinne dla nauczycieli kształcenia zawodowego pn.
Dobieranie i serwowanie wina

Termin szkolenia: 29.11.2024 r. – 30.11.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przygotowanie pizzy włoskiej w oparciu o najnowsze trendy

Termin szkolenia: 25.11.2024 r. – 27.11.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przyrządzanie alkoholi i napojów mieszanych z wykorzystaniem miksologii molekularnej

Termin szkolenia: 21.11.2024 r. – 23.11.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Zaawansowane obsługiwanie gości restauracji

Termin szkolenia: 18.11.2024 r. – 20.11.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 15.11.2024 r. – 17.11.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie pasty – od klasycznych włoskich dań po nowoczesne wariacje w dniach

Termin szkolenia: 04.11.2024 r. –06.11.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 28.10.2024 r. – 29.10.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn. Przygotowanie pizzy włoskiej w oparciu o najnowsze trendy.

Termin szkolenia: 22.10.2024 r. – 24.10.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn. Przyrządzanie alkoholi i napojów mieszanych z wykorzystaniem miksologii molekularnej.

Termin szkolenia: 21.10.2024 r. – 23.10.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów.

Termin szkolenia: 15.10.2024 r. – 17.10.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla nauczycieli pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej od "finger food" do "petits fours".

Termin szkolenia: 20.09.2024 r. – 21.09.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla nauczycieli pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej od "finger food" do "petits fours".

Termin szkolenia: 18.09.2024 r. – 19.09.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla dorosłych pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej od "finger food" do "petits fours".

Termin szkolenia: 20.08.2024 r. – 22.08.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Zaawansowane obsługiwanie gości restauracji.

Termin szkolenia: 20.08.2024 r. – 21.08.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla dorosłych pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej od "finger food" do "petits fours"

Termin szkolenia: 08.07.2024 r. – 10.07.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla nauczycieli pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej od "finger food" do "petits fours".

Termin szkolenia: 03.07.2024 r. – 04.07.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla nauczycieli pn.
Przygotowywanie deserów restauracyjnych.

Termin szkolenia: 01.07.2024 r. – 02.07.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 40-godzinnego dla nauczycieli kształcenia zawodowego pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej od "finger food" do "petits fours"

Termin szkolenia: 24.06.2024 r. – 27.06.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn. "Przyrządzanie alkoholi i napojów mieszanych z wykorzystaniem miksologii molekularnej".

Termin szkolenia: 19.06.2024 r. – 20.06.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej od "finger food" do "petits fours".

Termin szkolenia: 17.06.2024 r. – 18.06.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn. Przygotowania pizzy włoskiej w oparciu o najnowsze trendy

Termin szkolenia: 11.06.2024 r. – 12.06.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla nauczycieli kształcenia zawodowego pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej od "finger food" do "petits fours"

Termin szkolenia: 22.05.2024 r. – 23.05.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Przyrządzanie alkoholi i napojów mieszanych z wykorzystaniem miksologii molekularnej

Termin szkolenia: 21.05.2024 r. – 22.05.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Przyrządzanie alkoholi i napojów mieszanych z wykorzystaniem miksologii molekularnej

Termin szkolenia: 15.05.2024 r. – 16.05.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn. "Przyrządzanie kawy z wykorzystaniem technik art-cafe"

Termin szkolenia: 15.05.2024 r. – 16.05.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Przyrządzanie alkoholi i napojów mieszanych z wykorzystaniem miksologii molekularnej

Termin szkolenia: 25.04.2024 r. – 26.04.2024 r.
Wkrótce więcej informacji.

Branżowe Centrum Umiejętności stanowi placówkę kształcenia, szkolenia i egzaminowania o zasięgu ogólnokrajowym, ukierunkowaną branżowo w zakresie jednej z dziedzin zawodowych, integrujących szkoły prowadzące kształcenie zawodowe, placówki kształcenia ustawicznego, centra kształcenia zawodowego, uczelnie oraz podmioty, które prowadzą działalność w zakresie gastronomii i kelnerstwa.

Siedziba Branżowego Centrum Umiejętności (BCU) w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa zlokalizowana jest w Tarnowie, przy ul. Jana Kochanowskiego 32 (w budynku Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości). Organem prowadzącym BCU jest Izba Rzemieślnicza oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Tarnowie. Niniejsza inicjatywa realizowana jest we współpracy z partnerem branżowym - Stowarzyszeniem Polska Akademia Sztuki Kulinarnej oraz z partnerami dodatkowymi, tj. Podkarpacką Akademią Przedsiębiorczości Katarzyna Podraza oraz Podkarpacką Akademią Umiejętności Piotr Bassara.

W ramach przedmiotowego projektu utworzono nową, niepubliczną placówkę kształcenia, szkolenia i egzaminowania o zasięgu ogólnokrajowym - Branżowe Centrum Umiejętności (BCU) w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa (kelner, technik usług kelnerskich, kucharz, pracownik pomocniczy gastronomii, technik żywienia i usług gastronomicznych), która realizuje działania w następujących obszarach:

Obszar I: działalność edukacyjno-szkoleniowa

Działalność BCU umożliwia uzyskiwanie, uzupełnienie wiedzy, umiejętności i kwalifikacji zawodowych lub zmianę kwalifikacji zawodowych następującym grupom odbiorców:

  • Osobom dorosłym (z wyłączeniem nauczycieli kształcenia zawodowego), które będą miały możliwość skorzystania z dwóch form kształcenia, tj.: co najmniej 30 godzinnych szkoleń zawodowych, kończących się branżowym certyfikatem umiejętności oraz 120 godzinnych kursów zakończonych wydanym certyfikatem kwalifikacji z zakresu edukacji pozaformalnej (sektorowej),

  • Osobom młodym: uczniom i studentom, którzy będą mogli skorzystać z co najmniej 15 godzinnych branżowych szkoleń zawodowych z zaświadczeniem o ukończeniu szkolenia branżowego,

  • Nauczycielom kształcenia zawodowego, którym zaoferowane zostaną co najmniej 15 godzinne szkolenia branżowe, kończące się wydaniem zaświadczenia o ukończeniu szkolenia branżowego.

W szkoleniach i kursach stacjonarnych, realizowanych w Branżowym Centrum Umiejętności udział weźmie co najmniej 540 osób (w tym 378 kobiet i 162 mężczyzn). Dodatkowo w trybie zdalnym,
z wykorzystaniem platformy zdalnego uczenia się, zostaną zrealizowane szkolenia i kursy dla co najmniej 100 osób. W programie każdego ze szkoleń i kursów uwzględnione zostaną zagadnienia dotyczące cyfrowej oraz zielonej transformacji.

Z inicjatywy BCU, do Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji włączona zostanie jedna nowa kwalifikacja z zakresu edukacji pozaformalnej (sektorowa), odpowiadająca na potrzeby dziedziny gastronomia i kelnerstwo. Dla nowej kwalifikacji, Stowarzyszenie „Polska Akademia Sztuki Kulinarnej” pełnić będzie funkcję instytucji certyfikującej.

Branżowe Centrum Umiejętności prowadzić będzie również ośrodek egzaminacyjny w zakresie egzaminów zawodowych lub innych egzaminów właściwych dla dziedziny gastronomia i kelnerstwo.

Obszar II: działalność wspierająca współpracę szkół, placówek i uczelni z pracodawcami

Branżowe Centrum Umiejętności realizuje działania integrujące szkoły prowadzące kształcenie zawodowe, placówki kształcenia ustawicznego, centra kształcenia zawodowego, uczelnie oraz sektor biznesu w ramach tzw. trójkąta wiedzy: szkoła – uczelnia – pracodawcy.

Ponadto pozyskuje informacje od pracodawców dotyczące zapotrzebowania rynku pracy na umiejętności, kwalifikacje i zawody w dziedzinie gastronomia i kelnerstwo.

Powołana zostanie Rada Branżowego Centrum Umiejętności, w skład której wejdą przedstawiciele powiatowej rady rynku pracy, wojewódzkiej rady rynku pracy, partnerzy społeczni, władze regionalne i lokalne oraz pracodawcy, w tym z sektora małych i średnich przedsiębiorstw, reprezentujący sektor gastronomii.

Obszar III: działalność innowacyjno - rozwojowa

W Branżowym Centrum Umiejętności realizowane są działania mające na celu zwiększanie transferu wiedzy, nowych technologii, wyników badań i analiz do edukacji. Upowszechniane są rozwiązania z zakresu cyfrowej i zielonej transformacji oraz nowatorskie rozwiązania w kształceniu zawodowym, mające zastosowanie w dziedzinie gastronomia i kelnerstwo. Realizowana będzie współpraca z instytutami i ośrodkami badawczymi.

Obszar IV: działalność doradczo-promocyjna

Działalność Branżowego Centrum Umiejętności w niniejszym obszarze dotyczy w szczególności promocji zawodów i kształcenia w dziedzinie gastronomia i kelnerstwo (m.in. poprzez realizację konkursów branżowych i turniejów dla uczniów), wspierania szkół i placówek systemu oświaty oraz uczelni w realizacji doradztwa zawodowego, upowszechniania zmian wdrażanych w kształceniu zawodowym od 2019 r., a także wspierania osób z niepełnosprawnościami w wejściu na rynek pracy.

Branżowe Centrum umiejętności realizować będzie koncepcję centrów doskonałości zawodowej CoVEs (and. Centres of Vacational Excellence) oraz założenia Zintegrowanej Strategii Umiejętności 2030, w oparciu o najlepsze doświadczenia i praktyki, uwzględniające zmieniające się modele funkcjonowania społecznego i kształcenia pozaformalnego w Polsce i na świecie.

Co nas wyróżnia

  • szkolenia – tematyka szkoleń i kursów zawodowych przygotowana na podstawie aktualnych potrzeb rynku pracy.

  • innowacje – upowszechnianie innowacji technologicznych, ekologicznych i cyfrowych w gastronomii i kelnerstwie.

  • nowa kwalifikacja – włączenie jednej nowej kwalifikacji z zakresu edukacji pozaformalnej do Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji odpowiadającej na potrzeby branży gastronomicznej.

  • kadra – kadra merytoryczna, która tworzą szefowie kuchni, praktycy branży gastronomicznej i kelnerskiej z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem zawodowym.

Kogo szkolimy

  • Uczniów i studentów w ramach co najmniej 15 godzinnych branżowych szkoleń zawodowych potwierdzonych zaświadczeniem o ukończeniu szkolenia branżowego.

  • Nauczycieli kształcenia zawodowego w ramach co najmniej 15 godzinnych szkoleń branżowych, kończących się wydaniem zaświadczenia o ukończeniu szkolenia branżowego.

  • Osoby dorosłe (z wyłączeniem nauczycieli kształcenia zawodowego) w ramach 30 godzinnych szkoleń zawodowych, kończących się branżowym certyfikatem umiejętności oraz 120 godzinnych kursów zakończonych wydanym certyfikatem kwalifikacji z zakresu edukacji pozaformalnej (sektorowej).

Obszary działalności

  • Obszar I: działalność edukacyjno-szkoleniowa. W szkoleniach i kursach stacjonarnych weźmie udział co najmniej 540 osób (w tym 378 kobiet i 162 mężczyzn), w trybie zdalnym co najmniej 100 osób.

  • Obszar II: działania integrujące szkoły prowadzące kształcenie zawodowe, placówki kształcenia ustawicznego, centra kształcenia zawodowego, uczelnie oraz sektor biznesu w ramach tzw. Trójkąta wiedzy: szkoła-uczelnia-pracodawcy.

  • Obszar III: działalność innowacyjno-rozwojowa, transfer wiedzy, nowych technologii, rozwiązań z zakresu cyfrowej i zielonej transformacji, nowatorskich rozwiązań w kształceniu zawodowym. Współpraca z instytutami i ośrodkami badawczymi.

  • Obszar IV: działalność doradczo-promocyjna, w tym promocja i rozwój zawodów gastronomicznych i kelnerstwa, realizacja konkursów branżowych i turniejów dla uczniów, wspieranie szkół i uczelni w realizacji doradztwa zawodowego.

Rada BCU

Rada Branżowego Centrum Umiejętności, w skład której wejdą przedstawiciele powiatowej rady rynku pracy, wojewódzkiej rady rynku pracy, partnerzy społeczni, władze regionalne i lokalne oraz pracodawcy, w tym z sektora małych i średnich przedsiębiorstw, reprezentujący sektor gastronomii.

Kontakt

Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności
w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie

ul. Jana Kochanowskiego 32, 33-100 Tarnów

14 621 57 69

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

logo facebook  logo linked in

 

 

Formularz kontaktowy

Wpisz poprawne imię i nazwisko.

Wpisz poprawny adres email.

Wpisz poprawny numer telefonu.

Invalid Input

Przepisz kod
Przepisz poprawnie kod

Zapisy

Zgłoszenie stanowi wyrażenie zainteresowania uczestnictwa w danym szkoleniu. Po otrzymaniu zgłoszenia skontaktujemy się z Państwem w celu ustalenia dalszych szczegółów procesu rekrutacji.

Harmonogram rekrutacji, regulamin oraz formularz rekrutacyjny wraz z niezbędnymi załącznikami, znajdują się w zakładce Rekrutacja.

 

Strona 9 z 9

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
edytuj
logo BCU
Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii
i kelnerstwa w Tarnowie
Izba Rzemieślnicza oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości
ul. Jana Kochanowskiego 32, 33-100 Tarnów
517 710 564
tarnow@bcu-gastronomia.pl
Szkolenia
Harmonogram szkoleń
Zapisy
Relacje z przeprowadzonych szkoleń
Dodatkowe informacje
Deklaracja dostępności
Mapa strony
Polityka prywatności
Statut BCU
Copyright 2024 © Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie. Wszelkie prawa zastrzeżone. Realizacja: perfekcyjneStrony.pl